Pizza cu carnati sau sunca

pizza cu mozarella, parmezan, carnati

Mod de preparare pizza cu carnati sau sunca

Dam drumul la cuptor sa se incalzeasca la 220 grade C.

Intr-un  vas de mixer am amestecat drojdia, zaharul si apa calduta.

Am adaugat apoi  uleiul si ½ din cantitatea de  faina. Vom framanta cu mana sau mixerul, adaugand cate putin si restul de unt.  Se adauga sarea si apoi treptat restul de faina si vom framanta aluatul pana se desprinde dupa peretii vasului. Apoi vom lasa la dospit cca 30 de minute.

https://gastropedia.ro/magazin/cooking/set-5-cutite-si-aparat-de-decojit-fructe-si-legume/

Cand aluatul a crescut il vom pune pe masa de lucru pe care am pus un pic de faina si  il vom intinde. Vom obtine un blat de 1 cm grosime pentru o pizza de 38 cm grosime sau pentru o tava mare de aragaz.  Vom pune aluatul in tava de pizza in care am pus hartie de copt. Asezam frumos aluatul in tava, avand grija sa punem un pic si pe peretii tavii.

Cratita mare de 6.1L

Intr-o ceasca amestecam pasta de rosii cu uleiul de masline si vom unge, aluatul. Vom pune apoi deasupra bucatile de mozarella rupte cu mana sau taiate, feliile de ardei si 1/2 din cantitatea de parmezan. Deasupra vom pune bucatile de carnati taiate foarte subtiri, restul de parmezan si cateva frunze de busuioc. Bagam pizza in cuptorul bine incins la 22o de grade C si lasam cca 10-15 minute la copt.

Pizza este servita!

 foto: Unsplash