Ingrediente:
Pentru blat (de 4 persoane):
– 25grame drojdie(un cubulet
– 150ml apa calduta(2/3 cana )
– 400g faina alba
– 50ml ulei masline(1/2 cescuta)
Pentru pizza:
– Mozzarella 500g
– Sos format din suc de rosii amestecat cu busuioc,ulei de masline,sare
+ ingrediente proaspete din categoria “ce vrei tu” 🙂
Mod de preparare:
PIZZA, specialitatea italiana cu iz de familie fericita. 🙂
O prepari rapid si toata lumea e multumita de cina gustoasa pe care ai preparat-o.
PASI:
1. Se pune drojdia intr-un vas inalt, se zdrobeste cu furculita si se adauga apa calduta impreuna cu un praf de sare si uleiul, ne iese maiaua;
2. Se adauga treptat faina si se amesteca cu mana pana se ajunge la consistenta potrivita;
3. Apoi se acopera vasul cu un prosop si se lasa la crescut intr-un loc calduros pentru aproximativ 45 min;
4. Se ia din aluat si se intinde cu sucitorul pana la o grosime de aprox.4-5 mm, se pune o farfurie rotunda cu diametrul de 25cm si se taie in jurul sau cu rotita pentru pizza;
5. Se aseaza intr-o tava de cuptor pe care in prealabil am asezat o hartie de copt;
6. Se unge blatul cu sos dupa care se pune mozzarella taiata in felii de grosime jumatate de cm, apoi ingredientele dorite se pun deasupra;
7. Cuptorul trebuie sa fie incins la 180grade, se introduce pizza si se lasa aprox. 15-20min.
! TIPS:
- daca vrei un blat crocant, presara putin malai pe el inainte de a-l introduce in cuptor;
- poti adauga orice ingredient care iti place, de la masline, ardei copt, salam, la ou, fructe de mare sau alte delicatese.