Pizza cu pui, pentru copii

Pizza cu pui este printre preferatele copiilor. Şi se face suficient de simplu şi acasă, sa ca o poţi servi seara în timpul săptămânii.

Nu am să vă dau o listă foarte fixă de ingrediente, întrucât este o pizza pentru copii şi aici este esenţial să ţineţi cont de gusturile lor. De exemplu, copiii mei nu mănâncă decât caşcaval. Şi nu suporta gustul de usturoi.

Ingrediente pentru pizza cu pui

1 aluat pentru pizza
1 piept de pui
suc de roşii
condimente
brânză

Cum se face pizza cu pui

Dacă aveţi timp la dispoziţie atunci puteţi ţine puiul într-o marinada cu condiment, sare şi ulei o oră înainte de a vă apuca de pizza. Dacă nu, trecem direct la treabă.

Aveţi nevoie de un aluat. Dacă nu aveţi unul cumpărat şi nici nu aveţi timp să vă aruncaţi la lucruri prea complicate, atunci să ştiţi că se poate face aluat de pizza numai din 2 ingrediente şi nu necesită nicio creştere. Aveţi nevoie de făină şi iaurt. Video din partea de jos a paginii vă va demonstra cum funcţionează. Iese insa un pic cam tare, asa ca merita sa aveti aluat facut in avans si tinut in congelator.

Pieptul de pui se taie fâşii şi apoi se prăjeşte un pic. Câteva minute, ca să nu îl punem crud pe pizza. Putem folosi pentru asta unt, că sa il păstreze mai moale şi să îi dea un gust mai bun.

Când a căpătat o culoare un pic aurie adăugăm şi condimentele. Tot acum putem să punem şi sucul de roşii şi să le lăsăm pe foc câteva minute împreună, ca sucul de roşii să se îngroaşe.

Trebuie să întindem aluatul de pizza. Este bine să folosim faina ca să ne reuşească asta. Apoi îl transferăm în tava de pizza.

Punem deasupra puiul cu sos de roşii. Şi peste el presaram brânza, dată pe razătoare.

Se pune totul la cuptor şi se ţine cam 10-15 minute, până când brânză capăta o culoare aurie şi aluatul devine crocant. Deci în 30 de minute pizza ta poate să fie gata, mai rapid decât orice comandă la o pizzerie.

Video

Cât de rapid se poate face un aluat de pizza pentru copii.

Sursa foto