Imi place la nebunie aceasta combinatie de bacon si ceapa. In plus, aluatul este extrem de simplu de facut, mult mai simplu decat la pizza. Este si mai crocant si mai subtire, ceea ce pentru mine este un plus.
Tarte Flambee sau flammekueche este un fel de mancare traditional in Alsacia, regiunea in care bucataria franceza se imbina cu cea germana. Spre bucuria noastra.
Ingrediente pentru tarte flambee
Pentru blat
2 cani de faina
3 linguri de ulei
2/3 cana apa
sare
Pentru topping
1 ceapa medie
bacon
1/2 cana smantana
piper, nucsoara
Cum se face tarte flambee
Incepem prin a da drumul la cuptor, sa se incalzeasca.
Aluatul: intr-un castron punem faina, uleiul si sarea si amestecam. Adaugam apa treptat pana cand obtinem un aluat elastic, destul de asemanator cu cel de pizza. Este posibil sa nu fie nevoie sa adaugam chiar toata apa. Se acopera cu o folie de plastic si se lasa sa se odihneasca.
Este timpul sa pregatim ingredientele. Si ceapa si baconul se taie foarte subtiri. La bacon este mai simplu. Pentru a taia mai usor ceapa in felii lungi si subtiri cel mai simplu este sa folosim o razatoare.
Smantana se combina cu piperul si nucsoara.
Asamblarea
Trebuie intins aluatul intr-un strat foarte subtire. Pentru asta punem faina pe un blat de lucru si folosim un sucitor. Aluatul se transfera apoi pe o tava acoperita cu folie de copt.
Intindem smantana pe intreaga suprafata, tot in strat subtire. Presaram deasupra ceapa si bacon-ul astfel incat sa fie egal distribuite.
Se lasa la cuptor pentru 10-15 minute.
Se taie in patrate si se serveste imediat alaturi de o salata verde.
Video
Aluatul se face intr-un minut daca folosesti un robot de bucatarie. Iar atunci cand il pui in tigaie sa se faca trebuie sa fie foarte bine intins. Urmariti video pentru a vedea despre ce este vorba: