Pizza vegetariana cu ardei

Va propunem o pizza clasica, cu gust de usturoi si busuioc. Este facuta fara sos de rosii, asa cum suntem obisnuiti, insa cu multi ardei, care capata o dulceata deosebita.

Ingrediente pentru pizza cu ardei

Pentru aluat:
250 g faina,
150 ml apa calduta,
1 pliculet drojdie(uscata),
2 linguri ulei masline,
sare,
Pentru umplutura:
3 ardei de diferite culori(rosu, verde, galben),
1 lingurita oregano,
2 catei usturoi,
10-15 frunze busuioc,
sare, ulei masline,

Cum se face pizza cu ardei

Aluatul: Drojdia se pune in putina apa calduta, sau se respecta indicatiile scrise pe ambalj.

Faina se pune intr-un bol adanc, se adauga drojdia si apa calduta, ulei si sare. Se framanta bine, cu mana, pana ce aluatul se omogenizeaza.

Bolul se acopera cu un prosop curat de bucatarie si se lasa la dospit cel putin 2 ore, intr-un loc caldut.

Se intinde apoi pe masa de lucru, presarata cu faina, sa nu se lipeasca si se aseaza in tava pentru pizza.

Asamblare: Ardeii se taie fasii subtiri si se calesc 2 minute, la foc iute in putin ulei de masline.

Usturoiul si busuiocul se freaca in mojar pana devin o pasta, se adauga si putina sare.

Se unge aluatul cu pasta de busuioc si usturoi, se adauga ardeii cu tot cu uleiul in care au fost caliti, se intind in mod uniform pe toata suprafata aluatului si se presara oregano.

Tava se da la cuptorul incalzit in prealabil, la 235°C, pentru 25-30 minute.

Sursa foto