Desi la prima vedere este o mancare simpla de facut, pizza necesita indemanare si timp. Va propunem o reteta vegetariana in care faceti totul, inclusiv blatul si sosul care se pune pe pizza. Va iesi astfel delicioasa.
Ingrediente pentru pizza vegetariana
Pentru aluat:
300 g faina,
2 linguri ulei masline,
1 lingurita drojdie uscata,
150 ml apa calduta,
sare,
Pentru umplutura:
300 g rosii,
150 g tofu,
350 g ciuperci,
6 rosii uscate in ulei,
2 linguri ulei masline,
oregano
Cum se face pizza vegetariana
Cu cateva ore inainte, se pune la marinat toful maruntit(zobit), rosiile taiate marunt, uleiul de masline si oregano.
Se prepara balatul:
Drojdia se tine 10 minute in apa calduta.
Intr-un bol adanc se pune faina, se adauga drojdia, apa calduta, 1/2 lingurita sare, uleiul si se faramanta totul bine, pana se obtine un aluat omogen si elastic. Vasul se acopera cu un prosop curat, se lasa la crescut 1-2 ore, intr-un loc caldut.
Asamblare pizza:
Cand aluatul a crescut, se intinde pe masa de lucru, presarata cu faina, sa nu se lipeasca.
Se aseaza apoi in tava de pizza, se unge cu toful si rosiile marinate.
Ciupercile se taie felii si se calesc in ulei, 2-3 minute. Apoi se adauga peste pizza impreuna cu rosiile uscate maruntite. Se adauga sare si oregano.
Tava se da la cuptorul incalzit, la 220°C, pentru 20 minute.