Pizza vegetariana cu vinete

Pizza nu trebuie sa fie neaparat o mancare pe care sa o alegi rar din cauza faptului ca nu este sanatoasa. Poti sa mergi pe varianta vegetariana, cu legume si aluat crocant.

Ingrediente pentru pizza vegetariana

Pentru aluat
250 g faina,
150 ml apa calduta,
1 pliculet drojdie(uscata),
2 linguri ulei masline,
sare,
Pentru umplutura
1 vanata,
1 ceapa,
1-2 catei usturoi,
50 g rosii uscate in ulei,
sare, piper, ulei masline,

Cum se face pizza vegetariana

Drojdia se pune in putina apa calduta, sau se respecta indicatiile scrise pe ambalj.

Faina se pune intr-un bol adanc, se adauga drojdia si apa calduta, ulei si sare. Se framanta bine, cu mana, pana ce aluatul se omogenizeaza.

Bolul se acopera cu un prosop curat de bucatarie si se lasa la dospit cel putin 2 ore, intr-un loc caldut.

Vanata se taie in bucatele, sa sareaza, se pun intr-o sita, si se lasa 1 ora sa se scurga.

Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in ulei. Cand ceapa a devenit tarnslucida, se adauga bucatelele de vinete scurse bine de apa, rosiile maruntite, sare, piper, se amesteca bine, se lasa 15 minute la foc domol.

Se intinde aluatul pe masa de lucru, presarata cu faina sa nu se lipeasca, se adauga sosul de vinete. Tava se unge cu ulei si se da la cuptor, la 235°C, pentru 20 minute.

Sursa foto

Video

Nu sunteti incantati de ideea de a face blat de pizza? Nu este o problema. Vinetele pot sa ia locul aluatului constituind baza pentru pizza. Precum in video de mai jos.