Placinta cu branza (cheesecake), cu aluat de casa

Facem adesea placita cu branza, insa folosind foetaj cumparat. De aceasta data vom face in casa un aluat de tarta. Astfel, placinta noastra cu branza va iesi mult mai buna la gust.

Ingrediente pentru placinta cu branza

Pentru aluat:
125 g unt,
75 g zahar pudra,
2 galbenusuri,
250 g faina,
2 linguri apa rece,

Pentru umplutura:
350-400 g branza dulce de vaci,
100 g zahar pudra,
2-3 galbenusuri,
coaja rasa de la o lamaie,
50 g stafide,
3 pliculete zahar vanilat,

Cum se face placinta cu branza

Aluatul

Untul topit la temperatura camerei, se amesteca cu zaharul pudra, folosind o spatula de plastic.

Se adauga galbenusurile, se amesteca bine pana se omogenizeaza.

Se adauga faina si apa.

Aluatul se framanta apoi bine cu mainile.

Se formeaza o bila, se inveleste intr-o folie de plastic/transparenta si se da la rece pentru 20-30 minute.

Se scoate si se intinde pe masa de lucru, presarata cu faina. Se intinde o foaie subtire.

Se aseaza in tava rotunda pentru tarte.

 

Se pregăteşte umplutura:

Branza se amesteca cu galbenusurile, zaharul, coaja rasa de lamaie si zaharul vanilat.

Compozitia formata se intinde peste aluatul din tava.

Deasupra se presara stafidele.

Tava se da la cuptor, la 180°C, pentru 20-25 minute, pana ce aluatul se rumeneste.

Sursa foto