Placinta cu branza dulce este un desert considerat foarte rafinat, datorita umpluturi delicate de branza, chiar daca auzul de placinta suna banal.
Este un desert mult asteptat si chiar rugata de membrii familiei sa-l fac, dupa un pranz copios de duminica, dar lasand loc in stomac si pentru bunatatea de placinta.
Ingrediente pentru placinta cu branza dulce si stafide
1 pachet foi placinta ( recomandat ar fi Linko pentru ca are foile foarte bune, usor de desprins una de alta )
Pentru umplutura
1 kg branza de vaci dulce ( scursa bine )
500 g branza telemea putin sarata (optional )
10 oua
200 g smantana
1 cana de zahar
4 plicuri zahar vanilat
2 linguri coaja de lamaie rasa
100 g stafide ( inmuiate in rom )
un praf de sare
50 g unt topit pentru uns tava
100 ml ulei ( pentru uns foile intre ele )
Pentru uns
100 g smantana
1 galbenus crud
Pentru pudrat placinta
1 pachet zahar pudra cu gust de vanilie
Cum pregatim umplutura de branza de vaci dulce cu stafide
Intr-un bol incapator vom pune branza de vaci, telemeaua rasa pe razatoarea mare, zaharul vanilat, smantana, coaja rasa de lamaie, praful de sare si amestecam totul bine cu ajutorul unui mixer la o viteza mica pana obtinem o crema de branza.
In alt bol vom pune ouale cu zaharul si la fel le vom mixa bine, dupa care vom adauga si stafidele inmuiate si scurse.
Asamblarea placintei cu branza dulce si stafide
Folosim tava mare de la aragaz pe care o vom unge cu untul topit si tapetata cu faina.
Punem in tava 3-4 foi placinta pe care le-am uns cu ajutorul unei pensule intre ele cu ulei.
Deasupra vom pune jumatate din umplutura de branza, apoi iar 3-4 foi la fel unse intre ele cu ulei si cealalta jumatate de branza.
Ultimul strat va fi de foi (3-4 foi ).
Deasupra ungem placinta cu oul batut impreuna cu smantana.
Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 200 de grade 35-40 de minute, apoi reducem spre sfarsit temperatura la 170 de grade, pana ce foile vor capata o culoare aurie si marginile se vor carameliza usor.
Placinta cu branza odata scoasa din cuptor se va mai lasa 10 minute sa se odihneasca, dupa care o vom pudra cu zahar vanilat si portiona dupa cum dorim.
Acest desert se poate consuma imediat dupa ce este scos din cuptor.
Daca mai rezista tentatiei, este bun si a doua zi.
POFTA BUNA !!!
Cât de mult îți place?
1 People au dat o notă
Rating mediu
(5 / 5)