Ingrediente:
Pentru aluat:
700 gr faina
drojdie de bere cit o nuca medie
sare si apa
Pentru crema:
1 kg branza proaspata de vaca
11 oua
7 linguri zahar
Arome dupa gust
Un pic de sare
Mod de preparare:
O reteta clasica, dar la fel de gustoasa, placinta cu branza de vaci te va incanta cu siguranta!
Se framinta aluatul obisnuit, se lasa la dospit.
Crema se prepara astfel: se amesteca branza cu 10 oua, cu zaharul, cu aromele esente, zahar vanilat, coaja de lamie si portocala, praful de sare, amestecind totul foarte bine.
Se fac 3 foi din aluat, prima mai mare sa cuprinda si peretii tavii, inalta de un lat de palma fiindca placinta va creste. Tava se unge cu unt se pune o foaie deasupra, jumatate de crema, apoi alta foaie de aluat foarte bine intinsa si cealalta jumatate de crema se acopera cu a 3 foaie si se da la cuptor cca 50 minute.
Inainte cu 10 minute de a se coace, se unge cu oul bine batut si se mai da sa se coaca. Se incearca cu o scobitoare!
!Tips: Dupa ce se scoate, se aseaza tava pe o planseta si se acopera cu un prosop!