Placinta cu caise, menta si ghimbir

Reteta foarte rapida pentru o placinta delicioasa.

Ingrediente pentru placinta cu caise

Aluat:
250 g faina
100 g unt
100 g zahar pudra
1 ou
1 praf de sare

Umplutura:
500 g caise
3-4 linguri de zahar
menta
ghimbir

Cum se face placinta cu caise

Intr-un bol se pune faina, untul topit, zaharul pudra, oul si sarea. Se framanta bine pana cand se obtine un aluat care nu se lipeste de peretii vasului. Acesta se pune 10 minute la frigider.

Intre timp se pot pregati caisele. Se taie cuburi si se trag putin la tigaie cu unt si cele 3-4 linguri de zahar. La final se pune menta si ghimbirul.

Pregatirea caiselor in tigaie

Pregatirea caiselor in tigaie

Se ia aluatul si se imparte in doua bucati de marimi diferite. Se intinde bucata mare de aluat in forma de tarta tapetata care se inteapa cu furculita.

Se da la cuptor pentru 15 minute ( 170 grade C).

Apoi se pune umplutura de caise si celalata bucata de aluat intinsa si se da la cuptor pentru inca 20-25 minute (170 grade C).

Placinta cu caise la final

Placinta cu caise la final

 

Articolul a fost propus de Casandra Zapartan pentru concursul Reteta perfecta pentru vara premiat cu o masina de facut inghetata. Voteaza la comentarii daca ti-a placut si vrei sa castige. Daca vrei sa participi si tu cu propria reteta afla aici detalii.