Vrem sa va povestim cum sa faceti in casa o placinta delicioasa cu mere, pe care sa o puteti consuma si in perioada postului.
Ingrediente pentru placinta cu mere
Pentru aluat:
1 kg faina,
1 cubulet de drojdie,
1 lingura zahar,
1/2 lingurita sare,
2 linguri ulei,
500 ml apa calda,
Pentru umplutura:
1 kg mere,
1/2 pliculet scortisoara,
3 linguri gris,
1 cana zahar,
Cum se face placinta cu mere
Incepem cu aluatul
Pasul 1: Se desface drojdia cu 2 linguri de faina si zaharul intr-o ceasca de apa calda si se lasa compozitia sa creasca.
Pasul 2: Dupa ce a dospit, se toarna peste faina, se pune un praf de sare si se framanta adaugand treptat apa calda.
Pasul 3: La final se pune uleiul, se mai faramanta pana aluatul nu se mai lipeste de vas si se lasa sa creasca intr-un loc mai cald.
In acest timp se pragateste umplutura:
Pasul 1: Se curata merele
Pasul 2: Se dau pe razatoare si se calesc impreuna cu zaharul pana scade zeama.
Pasul 3: La final se presara scortisoara si se lasa sa se raceasca.
Se imparte apoi aluatul crescut in trei bucati din care se intind trei foi.
Se aseaza o foaie in tava unsa cu margarina, se presara putin gris, se pune o jumatate din umplutura
Se aseaza a doua foaie, se prasara gris, se pune umplutura ramasa si a treia foaie.
Se da apoi placinta la cuptor pentru 40 minute.
Dupa ce s-a rumenit, se pudreaza cu zahar.
Sugestie : Se poate adauga si nuca inteaga sau pisata.