Placinta cu mere II

Ingrediente:
1 pachet foi pentru placinta din comert sau foi pregatite in casa:
1 pachet margarina,
150 ml apa,
20 g drojdie,
1 praf de sare,
1 lingurita miere,
faina cat cuprinde,
Pentru umplutura:
1 kg mere acrisoare,
250 g zahar,
1 lingurita scortisoara, coaja rasa de la o lamaie,
1 lingura gris(daca merele sunt prea zemoase),

Mod de preparare:
Pentru foi: margarina si sarea se pun intr-un bol mare. Drojdia se desface intr-un pahar cu 150 ml apa si o lingurita de miere, se amesteca pana la dizolvare. Paharul se completeaza cu apa calduta si se varsa peste margarina, se presara faina, se framanta cu mana pana se obtine un aluat de consistenta potrivita. Bolul cu aluat se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa sa creasca, intr-un loc caldut, 1-2 ore. Merele se curata de coaja si se rad pe razatoarea mare, se adauga zaharul, scortisoara, coaja de lamaie rasa. Aluatul crescut se imparte in doua jumatati. Din prima jumatate, pe o plansa presarata cu cu faina, se intinde o foaie de marimea tavii in care se coace placinta. Tava se unge cu margarina si faina sau se aseaza o hartie pentru copt. Peste foaia de placinta din tava, se adauga umplutura de mai sus. Deasupra se adauga cea de-a 2 foaie de aluat. Se da la cuptor pana ce palcinta se rumeneste, aproximativ 40-45 minute. Se scoate tava din cuptor, se inveleste cu un prosop curat de bucurie si se lasa 30 minute. Apoi se taie in bucatelele dorite si se presara cu zahar.