Placinta cu orez este o alegere perfecta daca vrei sa te rasfeti si atunci cand mananci mancare vegetariana. Ea este o placinta sarata si poate sa constituie foarte bine o cina alaturi de cateva legume crude si un sos. Desi arata suficient de bine ca sa fie si aperitive.
Ingrediente pentru placinta cu orez
1 pachet de aluat pentru placinta sau preparat in casa,
Aluat:
500g faina,
60 ml ulei,
sare, apa calduta,
Umplutura:
1 cana orez,
4 cepe mari,
1 morcov,
sare, ulei, piper, boia dulce de ardei,
Cum se face placinta cu orez
Faina se amesteca cu ulei, un praf de sare, se toarna apa calduta pana se formeaza un aluat de paine.
Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei pana devine aurie, apoi se adauga morcovul dat pe razatoarea mica.
Orezul se fierbe separat. Dupa ce acesta a fiert se adauga peste legumele inabusite, se pune sare, piper, boia si se lasa 2-3 minute sa absoarba toate legumele.
Foaia se intinde si se portioneaza, se pune in mijlocul fiecarui patratel umplutura si se formeaza placintele.
Se tapeteaza o tava cu unt si se pun placintele. Se bate un ou si se ung deasupra.
Se dau la cuptor 20-25 minute.
Video
Daca nu va dati in vant dupa produsele de patiserie si ati vrea sa aveti mai multe legume am solutia perfecta pentru voi – mai adaugati si praz si spanac si renuntati cu totul la aluat. Partea buna? Se face si mai rapid! Urmariti video de mai jos: