Acum ca toamna isi intra treptat in drepturi, trebuie sa ne bucuram de ce are mai frumos acest anotimp. Si ce anotimp este mai parfumat si mai inmiresmat decat toamna cu mirosul dulce al strugurilor copti, savoarea mustului si parfumul placintei de dovleac cu scortisoara? Noi, am ales o reteta simpla de placinta de dovleac, cea facuta rulori, perfecta pentru o zi de toamna, cat sa ne parfumeze gura si sa ne faca papilele gustative sa sara de atata dulceata si aroma.
Ingrediente placinta cu dovleac, rulouri
Aluat (pt 4 rulouri)
1 cana mare cu apa calduta (300 ml)
5-6 linguri ulei
½ lingurita sare
1 lingura zahar
1 plic drojdie uscata (7 g)
faina cat cuprinde
Umplutura
1 farfurie adanca cu varf dovleac razuit
2-3 linguri zahar pt fiecare rulou
scortisoara macinata ori zahar vanilat (1/2 plic pt fiecare rulou), dupa gust
100 g migdale crude (optional)
ulei pt uns foile
zahar pudra vanilat, pt decor
Cât de mult îți place?
3 People au dat o notă
Rating mediu
(3.7 / 5)