Placinta sarbeasca cu branza

Placinta cu branza sarbeasca

Placinta sarbeasca este delicioasa si  are avantajul ca o putem manca intre mese, o putem lua cu noi la serviciu sau  putem sa le-o dam copiilor la scoala in pachet. Se face usor si destul de rapid.

Ingrediente:
1 pachet de foi de placinta,
200 g branza sarata,
200 g lapte,iaurt sau smantana,
2 oua,
100 g ulei,
100 g smantana sau lapte,
1 ou,

Mod de preparare:
Intr-o cratita de 2 litri unsa se aseaza 2 foi, tapetand marginile. Se stropeste cu ulei, se rup apoi jumatati din foi, se cocolosesc{ca o hartie}, se aseaza una langa alta. Peste ele se rade jumatate din branza si se toarna jumatate din lapte amestecat cu oua. Se pune alt strat de “gogoloaie” din foi, fara sa se apese, branza, lapte si al treilea strat de foi{gogoloaie mai mici}, se toarna smantana cu ou, se mai toarna putin ulei, se coace la foc iute.

Cand e rumena, se scoate din cuptor, se stropeste cu  putin lapte si se acopera cu un prosop sa abureasca. Se roteste cutitul pe margini si se rastoarna pe un platou in toata splendoarea ei rotunda.

Pont: La fel putem face placinta, cu carne{caliti cu ceapa}, cu branza dulce, e specialitatea casei mele, in 5 minute e in cuptor. Incercati!

Pofta buna!!