Placintele cu legume

Pentru ca unii dintre noi isi doresc sa tina post, diete sau sunt obligati din motive de sanatate, vom gati o delicioasa placinta cu legume diverse.

Chiar daca este de post, este totusi satioasa si usor de pregatit.

Este considerata un aperitiv, sau poate inlocui un pranz atunci cand simtim nevoia de o mancare usoara fara grasimi.

O placinta cu multe vitamine, gustoasa cu un aspect deosebit si poate convinge chiar si pe cei mai mofturosi s-o deguste.

Ingrediente pentru placinta cu legume

1 pachet foi placinta

Pentru umplutura

500 g cartofi

500 g ciuperci proaspete

2 morcovi  fierti

1 ceapa mare

1 praz ( folosim numai partea alba )

1 dovlecel mic

200 g spanac ( congelat,  pe care-l lasam intr-o sita la scurs)

100 ml ulei ( 50 ml pentru sotat si 50 ml pentru uns placintele deasupra )

1oo g cascaval de post

1 legatura marar

sare, piper

Cum vom pregati legumele pentru placinta

Dupa ce cartofii au fost spalati, curatati de coaja  si taiati bucati mici, ii vom pune la fiert in apa cu sare. Dupa fierbere ii vom scoate la scurs si racit intr-o sita.

Ciupercile se spala, se curata de pielita si se feliaza. Pentru a nu se inegri  acestea se vor stropi cu zeama de lamaie. Intr-o tigaie de teflon se pune ulei si dupa ce s-a incins vom pune ciupercile la calit putin.

Ceapa taiata solzisori se va pune  peste ciupercile deja scazute.

Va urma prazul taiat rondele si pus la calit.

Morcovul care deja este fiert, se va taia felii si  va fi pus in compozitia de legume.

Dovlecelul, pe care l-am lasat mai la urma, se va adauga si acesta la sotat putin, deoarece  este foarte fraged si timpul de preparare este scurt.

Spanacul fiind deja prefiert, nu trebuie decat stors de apa si tocat, adaugat peste restul de legume.

Dupa ce toate legumele au fost pregatite, le vom pune intr-un vas mare si le vom amsteca cu o spatula pana ce isi vor lua aromele intre ele.

Mararul se va taia marunt, si impreuna cu cascavalul de post taiat in bucati se vor adauga peste restul de legume.

Se vor condimenta cu sare si piper dupa gust.

Asamblare placinta cu legume

Pe blatul de masa se vor aseza cate 3 foi de placinta unse intre ele cu ulei

Se va pune umplutura numai  la un capat al foii de placinta dintr-o parte in alta.

Foaia de placinta se fa face sul cat mai subtire si se pune in tava de la aragaz tapetata cu ulei si faina.

Cu restul de umplutura si atatea foi de placinta cat va fi necesar, se va proceda la fel.

Vom unge sulurile de placinta cu ulei, si dam tava la cuptorul preincalzit la 80 de grade pentru 20- 30 minute, pana va capata o culoare aurie.

Tava se va scoate  din cuptor si se va lasa la racit in voie sau atat cat va fi necesar.

Placinta cu legume se poate consuma si calda sau rece.

Pentru persoanele care nu tin post aceasta placinta se poate consuma cu o 1-2 linguri de smantana slaba alaturi.

Va fi un deliciu culinar bun si gustos.

POFTA BUNA !!!!