Va mai adugeti aminte, prajitura Alba ca Zapada? Cu un gust dulce-acrisor si cu foile care ti-se topesc in gura….Delicioasa! Cu foi moi, facute in casa, este o prajitura cremoasa, cu ingrediente naturale, foarte buna la gust. Si nici nu iti va veni sa crezi ca a fost atat de simplu de facut.
Ingrediente prajitura Alba ca Zapada
2 oua intregi
5 linguri de zahar
5 linguri de ulei
o lingurita bicarbonat de amoniu
faina cat cuprinde
Crema
200 gr unt
2 linguri faina
1 pahar lapte
4 linguri zahar
3 linguri zahar pudra
Cum se face prajitura Alba ca Zapada
Ouale se freaca cu 5 linguri de zahar, se adauga 5 linguri de ulei, o lingurita de amoniac si faina cat cuprinde. Se face un aluat potrivit de tare. Din acest aluat se vor intinde 3 foi.
Foile se coc in tava unsa si tapetata. Se coc in 7-8 minute la foc potrvit. Trebuie sa ramana albe.
Cum se face crema
Se pun toate ingredientele pentru crema intr-o oala fara unt si se fierb pe aragaz la foc potrivit pana cand se ingroasa. Dureaza cateva minute. Este bine sa stati prin preajma si sa mai amestecati din cand in cand.
Se lasa sa se raceasca. Cat este inca calduta se adauga untul, cate putin, amestecand continuu. Se pune si coaja si zeama de la o lamaie, treptat. La final se adauga 3 linguri de zahar pudra.
Asamblarea prajiturii
Se ung foile cu crema si se pun unele peste altele. Se lasa la racit. Poate sa fie taiata a doua zi.
Trucuri si idei:
Pe ultima foaie pentru decorare se unge cu un pic de crema si apoi deasupase pot pune: fulgi de nuca de cocos, ciocolata rasa, lamaie rasa, etc.