Prajitura chinezeasca

Aceasta prajitura are gust de nuca si o glazura fina, galbena, pe care toti o iubeam in copilarie. Dar ne place la fel de mult si acum.

Ingrediente pentru prajitura chinezeasca

Pentru blat:
– 200 gr zahar pudra
– 200 gr margarina Unirea
– 100 gr nuca macinata
– 100 gr nuca tocata marunt cu cutitul
– 100 grame faina
– 1 praf de copt
– 6 albusuri
– 3 linguri cacao
– esenta vanilie,lamaie.

Pentru glazura:
– 6 galbenusuri
– 6 linguri zahar pudra
– 2 plicuri zahar vanilat
– 1 ciocolata simpla
– 3-4 linguri nuca macinata.

Cum se face prajitura chinezeasca

  1. se freaca cu lingura de lemn margarina cu zaharul pana devine spumoasa;
  2. Praful de copt se amesteca cu faina si se adauga in compozitie impreuna cu nuca;
  3. Se adauga cacaua si zaharul vanilat si esentele;
  4. Albusurile se bat spuma tare, se amesteca usor cu compozitia;
  5. Se pune in tava fie unsa cu ulei si tapetata cu faina , fie pe hartie de copt.
  6. Se baga la cuptor la temperatura medie, pana partea de deasupra s-a intarit.
  7. Sa nu se coaca definitiv. Cand este aproape coapta se pune glazura din 6 galbenusuri frecate cu 6 linguri de zahar pudra si zaharul vanilat.

 

 

8. Se pune din nou la cuptor pana se usuca glazura.

9. Cand este scoasa din cuptor se rade ciocolata pe deasupra, se adauga nuca macinata si se lasa la rece.

 

 

TIPS!: se taie cu lama cutitului incalzita la flacara aragazului!