Mod de preparare prajitura Cremsnit American
Intr-un vas de mixer punem galbenusurile (dupa ce am separat galbenusurile de albusuri) si le mixam cu 100 g de zahar pana devin o spuma. Oprim apoi mixerul si adaugam usor apa calduta, mestecand usor cu o lingura de lemn.
Intr-un alt vas, amestecam faina cu praful de copt si cu praful de cacao dupa care incorporam aceasta compozitie in cea de galbenusuri.
Intr-un alt vas pentru mixer, mixam tare albusurile cu 100 gr zahar si cu esenta de rom, pana devin o spuma tare iar apoi adaugam treptat peste galbenusuri si amestecam cu spatula de sus in jos.
Luam tava de cuptor o ungem cu unt si o tapetam cu hartie de copt, turnam compozitia obtinuta anterior in tava cu diametrul de 27×37cm si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20-25 minute. Intre timp pregatim crema.
Mod de preparare crema
Punem praful de budinca in lapte, adaugam 3 linguri de zahar si vanilie, apoi fierbem pana obtinem o crema omogena, mesteacnd in continuu pentru a nu se prinde de fundul cratitei crema.
Batem spuma cele 7 albusuri cu 4 linguri de zahar pudra si adaugam usor spuma in budinca, cu atentie sa nu se taie crema.
Punem crema peste blatul din tava si dam inapoi la cuptor pentru inca 5-8 minute la 150 grade, pentru a se intari crema, dupa care lasam prajitura la racit si cand este racita o bagam la rece in frigider.
Intre timp mixam smantana pentru frisca cu 3 linguri de zahar pudra pana obtinem o spuma tare. Scoatem prajitura de la rece, punem frisca batuta peste si nivelam. Radem apoi ciocolata peste toata prajitura si o bagam iar la rece minim 3 ore, apoi putem sa servim.
Savurare placuta!