Frageda si cu un gust dulce acrisor, pajitura cu aluat fraged si gem de visine este foarte simplu de facut si este facuta doar cu ingrediente naturale. Se poate cosuma la o cana de cafea sau ceai, sau de catre copii impreuna cu o cana de lapte.
Ingrediente:
2 oua
6 linguri cu zahar
150 ml apa fierbinte
5 linguri cu unt topit
550 g faina
1 plic praf de copt
400 g gem de visine
coaja rasa de lamaie si portocala
esenta de vanilie si rom
nuca macinata mare
zahar pudra vanilat
Mod de preparare:
Intr-un castron mare batem bine ouale cu zaharul, esentele, coaja rasa de lamaie si portocala, apa fiarta, apoi adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt. Amestecam bine totul pana obtinem un aluat.
Din aluatul obtinut pastram cam 150 g pe care il mai amestecam cu faina ca sa obtinem un aluat tare care se poate faramita deasupra prajiturei inainte de a o baga la cuptor.
Se tapeteaza o tava ( 25/35 cm) cu hartie de copt si se intinde foaia de aluat. Se acopera cu gemul, apoi se presara nuca si se faramiteaza aluatul pastrat(sau se rade peste prajitura pe o razatoare mare). Se da la cuptor pentru 30 de minute, se lasa la racit, apoi se pudreaza cu zahar si se portioneaza.
Pont: puteti sa inlocuiti gemul de visine, cu gem de caise sau cu mere rase. Orice varianta o sa alegeti, pajitura va fi foarte buna!