Autentificare

Înregistrare

Prajitura cu branza ricotta si zmeura

Prajitura pusa pe o farfurie cu zmeura

Cum se face prajitura cu branza ricotta si zmeura

Intr-un bol incapator se vor pune ouale intregi impreuna cu zaharul tos, mixandu-se pana se va forma o spuma albicioasa si crescuta in volum, iar zaharul sa fie bine topit.

In spuma de oua-zahar, se va adauga branza ricotta, amestecata cu un tel ( se va renunta la mixer ) pana la incorporare completa, apoi se va adauga lingura de coaja de lamaie rasa, faina alba amestecata cu praful de copt, amestecandu-se  totul usor pana se va forma un aluat ca de chec.

Aluatul obtinut se va pune intr-o forma patrata 20/20 cm, unsa cu unt si tapetata cu faina, sau ca o sugestie mult mai placuta, intr-o forma de inimioara.

Zmeura  proaspata se va adauga deasupra ( pastrandu-se cca 50 g pentru decor ), amestecandu-se cu ajutorul unei spatule, impreuna cu aluatul.

Pentru decor, se vor aseza deasupra aluatului fructele de zmeura pastrate ( cca 50 g ), apoi dat vasul in cuptorul preincalzit la 170 grade pentru cca 30-35 minute.

Prajitura cu branza ricotta si zmeura, se va lasa la racit complet dupa coacere, apoi portionata in triunghiuri mici ( ca sugestie ) si servita alaturi de o limonada cu gheata si frunze de menta.

POFTA BUNA !!!