Prajitura cu branza ricotta si zmeura

Ricotta este o branza italineasca foarte utilizata in prajituri. Ea merge perfect pentru a face un cheesecake, mai ales daca mascarpone ti se pare un pic cam grasa.

Ingrediente pentru prajitura cu ricotta si zmeura

Aluatul(baza):
100 g biscuiti varsati sau petit beurre,
25 g unt,
Crema:
450 g branza ricotta,
2 oua,
100 g zahar,
coaja rasa de la o lamaie,
500 g zmeura proaspata, congelata sau dulceata(daca se foloseste dulceata se scade cantitatea de zahar),
Ultimul strat:
100 g faina,
75 g unt,
50 g zahar,

Cum se face prajitura cu ricotta si zmeura

Cuptorul se incalzeste in prealabil la 180°C. Biscuitii se faraminteaza si se amesteca cu untul topit (se amesteca bine pana se incorporeaza). Se intinde aluatul format pe o tava, se da la cuptor pentru 10-15 minute.

Branza, ouale, coaja rasa si jumatate din cantitatea de zahar, se amesteca toate cu mixerul. Se intinde bine crema obtinuta peste crusta de biscuiti si se da la cuptor pentru 40-45 minute.

In acest timp zmeura se pune intr-un bol, se adauga restul de zahar, 1 lingura apa si se pune la fiert pentru 1-2 minute.

Placinta se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca. Se intind fructele.

Se prepara ultimul start: intr-un bol se amesteca cu mana faina, untul topit la temperatura camerei si zaharul, se formeaza o compozitie nisipoasa. Se intrinde si ea peste fructe. Tava se da din nou la cuptor, pentru 20-25 minute, pana ce startul de deasupra se rumeneste.

Sursa foto