Prajitura cu caise

prajitura cu mascarpone si caise

Mod de preparare prajitura cu caise

Vom maruntii biscuitii si ii vom pune intr-o tigaie. Adaugam apoi zaharul peste biscuiti si amestecam, pana acestia vor deveni “umezi”.

Luam o forma rotunda, pe care o ungem cu unt, punem hartie de copt si punem biscuitii cu unt pe fundul tavii si pe peretii acesteia. O bagam la rece.

Vom prepara apoi budinca, conform intructiunilor dupa plic. Cand s-a intarit, o dam la o parte si o lasam la racit, amestecand, din cand, in cand in ea.

Luam caisele pe care le spalam si le oparim un pic, pentru a le putea curata mai usor de coaja. Patru caise le vom taia cubulete si patru caise le vom taia “feliute”.  Le stropim cu zeama de lamaie, pentru a oxida mai greu.

Punem gelatina la inmuiat intr-o zeama de compot. (de preferat piersici, gutui, caise)

Daca budinca de vanilie s-a racit o punem intr-un vas impreuna cu branza mascarpone si zaharul si amestecam, pana zaharul se incorporeaza bine. La final, adaugam treptat frisca si vom amesteca de sus in jos cu o spatula, pentru a pastra compozitia pufoasa.

Scoatem tava in care am pus blatul de biscuiti si punem cu lingura un strat de crema iar apoi caisele taiate cubulete, iar un strat de crema si iar caise. Cand am pus toata crema, vom lua feliile de caise si le vom pune deasupra cremei, construind un model dupa cum dorim fiecare.

Luam gelatina care s-a inmuiat si o punem pe foc impreuna cu compotul. Cand s-a topit si incepe sa se apropie de momentul de fierbere, o dam la o parte si o turnam peste prajitura (peste ultimul strat de caise).

O bagam la frigider si servim.

Savurati!