Prajitura cu caise

Vara, vara…. vara, un cuvant iubit!…. asteptat mereu, cu dorinta de a nu disparea de pe buzele!

Acest anotimp ne incanta, pe langa alte frumuteti si cu multitudinile si diverse fructe, legume pentru care mereu cautam metode de a le folosi sub diverse forme.

Vom alege sa facem asa numita prajitura cu caise, care va arata ca o budinca, foarte gustoasa, usor de preparat, respectand reteta ( desi la prima vedere ar parea banala, dar este o delicatesa ).

Ingrediente prajitura cu caise

3 oua

500 g caise

60 g zahar ( pentru aluat )

125 g faina

1 praf de copt

1/2 pachet de unt ( ptr aluat )

4-5 linguri unt ( ptr tapetat vasul )

5 linguri zahar ( tapetat fundul vasului )

4 linguri zahar ( ptr caramelizare caise )

4 linguri de apa ( ptr caramelizare caise )

un praf de sare

Cum se face prajitura cu caise

Mai intai spalam caisele, le desfacem in doua eliminand samburele, apoi intr-o tigaie de teflon  le punem impreuna cu 4 linguri de zahar si 4 linguri de apa pentru a se inmuia si carameliza putin.

Separat intr-un bol punem untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul, mixandu-l pana devine o spuma, apoi adaugam ouale intregi pe rand, mixand pana se vor incorpora bine ( chiar daca va avea consistenta de taiat, nu este problema ),  adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt in ploaie, amestecand cu o spatula de jos in sus cu miscari circulare.

Intr-un vas Jena cu diametru de 24 cm, uns bine cu unt si acoperit cu zahar tot fundul vasului, se pun fructele ( caisele caramelizate ) impreuna cu sosul format, apoi cu o lingura punem din aluat printre fructe.

Dam vasul in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru 45 minute, pana isi va face o fata de copt.

Aceasta prajitura cu caise care seamana mai mult a budinca, se va servi pe farfurii intinse cu un sos de vanilie.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto