Vara, vara…. vara, un cuvant iubit!…. asteptat mereu, cu dorinta de a nu disparea de pe buzele!
Acest anotimp ne incanta, pe langa alte frumuteti si cu multitudinile si diverse fructe, legume pentru care mereu cautam metode de a le folosi sub diverse forme.
Vom alege sa facem asa numita prajitura cu caise, care va arata ca o budinca, foarte gustoasa, usor de preparat, respectand reteta ( desi la prima vedere ar parea banala, dar este o delicatesa ).
Ingrediente prajitura cu caise
3 oua
500 g caise
60 g zahar ( pentru aluat )
125 g faina
1 praf de copt
1/2 pachet de unt ( ptr aluat )
4-5 linguri unt ( ptr tapetat vasul )
5 linguri zahar ( tapetat fundul vasului )
4 linguri zahar ( ptr caramelizare caise )
4 linguri de apa ( ptr caramelizare caise )
un praf de sare
Cum se face prajitura cu caise
Mai intai spalam caisele, le desfacem in doua eliminand samburele, apoi intr-o tigaie de teflon le punem impreuna cu 4 linguri de zahar si 4 linguri de apa pentru a se inmuia si carameliza putin.
Separat intr-un bol punem untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul, mixandu-l pana devine o spuma, apoi adaugam ouale intregi pe rand, mixand pana se vor incorpora bine ( chiar daca va avea consistenta de taiat, nu este problema ), adaugam faina cernuta impreuna cu praful de copt in ploaie, amestecand cu o spatula de jos in sus cu miscari circulare.
Intr-un vas Jena cu diametru de 24 cm, uns bine cu unt si acoperit cu zahar tot fundul vasului, se pun fructele ( caisele caramelizate ) impreuna cu sosul format, apoi cu o lingura punem din aluat printre fructe.
Dam vasul in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru 45 minute, pana isi va face o fata de copt.
Aceasta prajitura cu caise care seamana mai mult a budinca, se va servi pe farfurii intinse cu un sos de vanilie.
POFTA BUNA !!!