Un desert excelent, delicios, de efect, cu ingrediente simple dar care devin geniale.
Este o “prajiturica” cu ciocolata care este o minunatie si la micul dejun alaturi de o cana de lapte.
Vom face aceasta prajitura cu ciocolata fara sa mai “lungim” discutia cu descrierea, deoarece este prea grozava, iar musafirii care s-au” bucurat” de ea, mi-au cerut reteta.
Ingrediente prajitura cu ciocolata
5 oua
15 linguri de zahar ( facut pudra )
4 linguri de ulei
15 linguri de lapte
13-15 linguri de faina alba ( depinde de marimea lingurei, si cat va cere compozitia )
1 lingurita rasa de praf de copt
1/2 lingura de coaja de portocala ( face o combinatie buna cu ciocolata )
2 linguri de fulgi de migdale sau nuca prajita
120 g unt ( ptr topit ciocolata )
200 g ciocolata neagra
50 g cacao
1 esenta rom
un praf de sare
2 linguri de margarina ( pentru uns tava )
Cum vom face prajitura cu ciocolata neagra
Vom topi mai intai ciocolata si untul intr-o craticioara pe foc domol, amestecand cu o spatula pana se topesc.
Din acest amestec vom opri cam 10 linguri de ciocolata topita pentru a decora prajitura la sfarsit.
La aceasta reteta ouale le vom pune intregi, mixandu-le impreuna cu zaharul facut pudra si sarea, pana isi dubleaza volumul.
Incorporam uleiul treptat, laptele, esenta de rom, coaja rasa de portocala, fulgii de migdale sau nuca bucati mici, cacao, mixand pana se vor vor combina aromele.
Faina amestecata cu praful de copt, o vom pune in ploaie in compozitie, amestecand-o usor cu o spatula, incat sa obtinem o compozitie ca o smantana groasa.
Vom adauga si ciocolata topita amestecand din nou cu spatula, pana se va omogeniza bine.
Intr-o tava patrata unsa cu margarina si tapetata cu faina turnam compozitia.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30- 35 minute.
Daca vrem sa stim cand prajitura este gata, vom face testul cu scobitoarea.
Daca scobitoarea va iesi curata, atunci prajitura va fi gata.
Cand scoatem prajitura din cuptor, o lasam sa se raceasca in tava.
Apoi o portionam in patrate mici inainte de a pune jeleul de zmeura, pentru a se putea scoate mai usor bucatile de prajitura din tava.
Peste blatul racit si portionat in patrate mici, intindem un strat uniform de jeleu de zmeura.
Pentru aspectul apetisant al prajiturii, turnam si ciocolata topita pe care am oprit-o, fara a o nivela insa pentru a nu se amesteca cu jeleul de zmeura.
Aceasta prajitura cu ciocolata este mai gustoasa dupa ce o vom tine la rece in frigider cateva ore.
POFTA BUNA !!!