Prajitura cu ciocolata si ardei iute

Este buna ciocolata, dar parca si mai buna este o prajitura cu ciocolata care are aroma de ardei iute. Aceasta combinatie este considerata o delicatesa si reteta pe care v-o propunem este printre cele mai simple.

Ingrediente pentru prajitura cu ciocolata si ardei iute

200 g ciocolata cu 70% cacao,
150 unt,
100 g zahar brun,
1 lingura miere,
4 oua,
80 g faina,
1 pliculet praf de copt,
1 lingurita ardei iute, pisat,
2 linguri seminte susan,

Cum se face prajitura cu ciocolata si ardei iute

Cuptorul se incalzeste la 180°C.

Semintele de susan se pun intr-o tigaie, se lasa pana isi schimba culoarea, se pun intr-un bol si se pastreaza.

Ciocolata si untul se pun intr-un bol de sticla, se pun pe aragaz pe o oala umpluta cu apa (la bain-marie). Se lasa se topeasca.

In acest timp se amesteca ouale, zaharul si mierea.

Cand ciocolata s-a topit mai mult de sfert se ia de pe foc, se amesteca si se toarna in bolul cu oua si zahar.

Se amesteca bine si se adauga faina si praful de copt.

La sfarsit se adauga semintele de susan si ardeiul. Se amesteca bine totul.

Se varsa apoi intr-o tava si se da la cuptor, pentru 25 minute.

Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca pe un gratar.

Video

Aceasta prajitura nu are deloc crema sau glazura. Si poate ca ti-ai dori sa aiba. Asa ca nu iti ramane decat sa faci din ciocolata topita, frisca lichida si, desigur, ardei iute. Urmareste video de mai jos pentru a vedea cum.