Ingrediente:
Pentru blat:
100 g ciocolata amaruie,
1/2 ceasca unt,
3/4 ceasca faina,
1 ceasca zahar,
1/4 ceasca cacao,
1 pliculet praf de copt,
2 oua,
Pentru umplutura:
250 g branza cremoasa,
1/4 ceasca zahar,
1 lingura faina,
1 lingurita esenta vanilie,
1 ou,
Mod de preparare:
Cuptorul se incalzeste in prealabil la 170°C. Ciocolata si untul se pun la topit, fie la bain-marie fie direct pe aragaz, la foc domol. Intr-un bol se amesteca faina, cu zaharul, cacao si praful de copt. Se adauga ouale unul cate unul, apoi se incorporeaza ciocolata si untul topit. Se amesteca bine pana se obtine un amestec omogen. Se intinde pe o tava tapetata cu cu hartie de copt sau unsa cu unt si presarata cu faina. Intr-un mol, cu ajutorul unu mixer se amesteca branza, zaharul, faina si esenta de vanilie, pana ce compozitia devine omogena. Se intinde apoi peste aluatul de ciocolata. Tava se da la cuptor, pentru 45 minute. Se scoate pe un gratar, se lasa la racit si se taie patratele. Se pun intr-un vas si se tin la frigider. In momentul servirii se pot incalzi la microunde.