Aceasta prajitura, cu multe foi subtiri si fragede, facute in casa are gustul inconfundabil de caramel, pe care, unii dintre noi il apreciaza foarte tare.
Ingrediente pentru prajitura cu zahar ars
1 pachet de margarina
300 gr smantana
un pic de sare
400 grame faina
Crema
200 gr unt
400 gr de zahar tos
¼ l lapte
Cum se face prajitura cu zahar ars
Din margarina cu smantana, sare si faina se face un aluat bine framantat. Cand este gata se pune in punga la rece pana a doua zi.
Se imparte aluatul in 5 parti. 4 egale si una mai mica. Se coc foile pe dosul tavii. Se inteapa inainte de a introduce in cuptor.
Cum se face crema de zahar ars
Intr-o cratita se face zahar ars din jumatate de cana de zahar pana cand devine auriu. Se stinge cu o lingura de apa. Se toarna peste el laptele cu zaharul care a mai ramas. Se adauga si untul amestecand mereu, pana cand obtinem o ciulama.
Se pune crema, in strat subtire pe toate foile. Se apasa un pic. Si ultima foaie se unge pe deasupra. Foaia cea mai mica se farmiteaza si se presara zdrentuita peste foaia 4 unsa cu crema.
Se pune in frigider 3-4 zile inainte de a se consuma.
Pofta buna!!
Cât de mult îți place?
1 People au dat o notă
Rating mediu
(5 / 5)