Prăjitură cu fulgi de orez crocanţi, fără coacere

Din când în când mai simţim nevoia să luăm o gustare crocantă, care să nu fie deosebit de dulce, însă să aducă a prăjitura. Iar aici este momentul să introducem prăjitura cu fulgi de orez crocanţi

Ingrediente pentru prăjitura cu orez

Fulgi de orez expandat
Sirop de orez brun pentru îndulcire (poţi folosi şi zahăr, dar parcă nu mai este la fel)
Un pic de extract de vanilie
Unt de arahide

Cum se face prăjitura cu orez

Se alege o tavă şi se unge cu un pic de ulei

Siropul de orez brun şi untul de arahide se ţin la foc potrivit pentru cateva minute, într-o tigaie, ca să se topească.

Se iau de pe foc şi se adăugă extractul de vanilie.

Se adăugă fulgii de orez şi se amestecă.

Amestecul se toarnă în tavă şi se întinde omogen pe întreaga suprafaţă.

Tava se pune în frigider pentru o oră şi apoi prăjitura se taie în bucăţi.

Video

În acest video puteţi vedea cum se face această prăjitură dacă vreţi să conţină şi ciocolată.

Sursa foto