Prajitura cu iaurt si stafide

O prajitura usoara, cu un gust fin de iaurt si cu aroma dulceaga a stafidelor.

Prajitura cu iaurt este buna si sanatoasa pentru cei mici si un desert perfect dupa un pranz de duminica.

Ingrediente pentru prajitura cu iaurt

4 oua

300 g iaurt ( nu conteaza de care si ce grasimi contine )

150 g zahar ( pudra )

300 g faina alba

100 ml ulei

2 linguri coaja lamaie rasa

100 g nuci prajite si tocate ( optional )

100 g stafide

2-3 plicuri zahar vanilat

1 lingurita rasa praf de copt

un praf de sare

1-2 linguri de margarina ( pentru uns tava )

2 linguri faina ( pentru tapetat tava )

Cum vom face prajitura cu iaurt

Vom separa albusul de galbenus.

Intr-un vas adanc sau intr-un bol mixam iaurtul cu zaharul pana se dizolva.

Apoi adaugam galbenusurile pe care le-am amestecat bine cu uleiul ca la maioneza.

Albusurile mixate cu un praf de sare si cu zaharul vanilat, le adaugam in bol impreuna cu coaja rasa de lamaie.

Mixam din nou pana se vor combina aromele intre ele.

Faina cernuta si amestecata cu praful de copt, o vom pune in ploaie in bol, amestecand insa cu o spatula, nu cu mixerul, pana se va omogeniza bine cu restul de ingrediente.

Ungem o tava rotunda cu diametrul de 24 cm cu margarina si tapetata cu faina.

Turnam compozitia, iar deasupra presaram nucile si stafidele.

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute.

Dupa ce scoatem tava din cuptor lasam prajitura cu iaurt  sa se racoreasca in forma.

Pudram prajitura cu zahar pudra cu aroma de vanilie si o portionam dupa cum dorim.

 

POFTA BUNA !!!!

Sursa foto