Cum se face prajitura cu iaurt vanilat
Intr-un castron sau un robot de bucatarie se vor pun la mixat ouale intregi impreuna cu zaharul tos pudra, zaharul vanilat, praful de sare, urmand a se adauga iaurtul ( mixerul se va lasa la o treapta mai joasa, pentru a nu se imprastia ingredientele in partile bolului ), uleiul vegetal, faina in ploaie amestecata in prealabil cu praful de copt, mixandu-se totul pana se va forma un aluat omogen fara cocoloase de faina.
Intr-o forma de chec tapetata unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt se va turna aluatul, data forma in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru cca 30-35 minute.
Dupa coacere prajitura se va scoate pe un gratar la racit si noi intre timp intr-un ibric am pus la bain-marie ciocolata alba la topit cu o lingurita de unt si zeama de lamami. Am obtinut un sirop cu care am stropit prajitura pe care am scos-o din forma de chec. Apoi am portionat-o in felii groase de 2 cm si am servit-o cu cafea.
POFTA BUNA !!!