Prajitura cu mere si caramel

Tarta de mere cu caramel

Cum se face prajitura cu mere si caramel

Merele se vor curata de coaja, indepartata casuta cu seminte, apoi taiate in felii subtiri, stropite cu zeama de lamaie ( ptr a nu oxida ) si pudrate cu praful de scortisoara.

Intre timp, se va carameliza zaharul tos impreuna cu untul  ( adaugat untul dupa ce zaharul se va topi, sa aiba o culoare aurie, nu marou inchis, deoarece va fi amar ) intr-un ibric la foc moderat.

Intr-o forma rotunda ca de tarta, se va pune zaharul caramelizat ( se va lucra foarte repede, pentru a nu se intari, eventul se mai poate incalzi pe foc mic ), atat pe fundul formei cat si pe peretii acesteia.

Merele felii pregatite in prealabil, se vor aseza pe fundul formei in cerc ( suprapuse ), sau dupa imaginatie, apoi lasate in asteptare, pana se va pregati aluatul.

Intr-un bol inalt se va pune untul ( la temperatura camerei ) impreuna cu zaharul tos pudra, zaharul vanilat, praful de sare, mixandu-se pana va deveni ca o crema, urmand ouale integi unul cate unul, pana se vor incorpora in totalitate si laptele caldut.

Faina alba impreuna cu praful de copt, se va adauga in ploaie ( renuntandu-se la mixer ), incorporata cu ajutorul unei spatule, cu miscari de jos in sus ( aluatul trebue sa aiba consistenta apropiata ca a celui de chec ).

Aluatul obtinut, se va transfera peste feliile de mere, apoi data forma in cuptorul preincalzit la 185 grade pentru cca 30-35 minute.

Odata scoasa din cuptor,  prajitura se va  lasa la racit cca 15-20 minute, se va rasturna pe un platou rotund, pudrata cu zahar pudra ( optional) sau servita ca atare, portionata  in  triunghiuri potrivite pentru o persoana.

SAVOARE PLACUTA !!