Cand auzim de o prajitura in care ingredientul principal este morcovul, ne gandim la un esec total ca aspect si gust.
Ne inselam deoarece este un deliciu, chiar daca este de post si nu contine oua.
Dintr-o prajitura banala, cu timpul a devenit “vedeta”, avand cautare chiar si in restaurantele selecte, fiind deseori ceruta de consumatorii fideli.
Ingrediente pentru prajitura cu morcov
3 cani de morcov (rasi pe razatoarea mica )
300 g faina alba
200 g zahar tos ( pe care-l facem pudra pentru a se topi mai repede )
150 ml ulei
1/2 cana nuca macinata
1/2 borcan gem de visine (optional )
50 g stafide
1 plic praf de copt
1 lingurita bicarbonat ( stins cu otet sau zeama de lamaie )
1 esenta vanilie
1 lingurita scortisoara ( pentru aroma )
1 pachet zahar pudra cu aroma de vanilie
un praf de sare
Cum facem prajitura cu morcov de post
Intr-un vas de sticla (sau un bol de plastic ) destul de incapator vom pune mai intai uleiul si zaharul pe care il amestecam bine cu ajutorul unei spatule.
Adaugam in vas morcovul ras pe razatoarea mica, faina cernuta, praful de copt, bicarbonatul de sodiu alimentar stins, gemul, nuca, praful de sare si amestecam compozitia pana omogenizam totul.
Apoi adaugam scortisora, esenta de vanilie amestecand din nou cu spatula pentru a se combina aromele intre ele.
Turnam totul intr-un vas patrat din sticla sau o tava obisnuita, tapetata cu hartie de copt.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 45-50 minute.
Dupa ce scoatem prajitura cu morcov din cuptor, o lasam sa se raceasca si o pudram cu zahar pudra cu aroma de vanilie.
Prajitura se poate taia patrate, romburi sau dupa preferinta.
POFTA BUNA !!!!