Este o prajitura de post fina, usor umeda, pufoasa cu aroma de scortisoara ( morcovii nu se simt ), ideala pentru copiii care sunt dornici de a consuma un dulce facut de casa.
Este cea mai simpla prajitura, deoarece toate ingredientele se amesteca toate impreuna.
Ingrediente prajitura cu morcov
400 g faina alba
200 g zahar tos pudra
150 ml ulei vegetal
1 praf de copt
2 cani morcov ras
2 plicuri zahar vanilat
1 lingurita scortisoara
2 linguri coaja de portocala
100 g nuca maruntita
1 plic zahar pudra ( ptr pudrat prajitura )
un praf de sare
Cum se face prajitura cu morcov
Intr-un vas larg la gura si destul de incapator vom pune faina amestecata cu praful de copt, zaharul tos facut pudra, scortisoara, coaja rasa de portocala, morcovul ras, praful de sare si uleiul, amestecand totul cu un tel pana se va forma un aluat omogen ( nu tare, ci ca o smantana mai groasa ).
La final vom adauga si nuca maruntita, amestecand din nou totul, pana se va incorpora bine in aluat.
Intr-o tava cu dimensiune de 22/22 cm, tapetata cu hartie de copt unsa cu ulei, transferam aluatul, nivelandu-l cu o spatula si apoi introducem tava in cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru cca 50 minute ( sau pana trece testul cu scobitoarea ).
Cand prajitura cu morcov va fi gata, o scoatem pe un gratar, o pudram cu zahar pudra si lasam la racit.
Se va portiona patrate mici sau dupa cum avem imaginatie.
Se poate servi la micul dejun cu o cana de lapte dulce sau batut, sau merge foarte bine pentru un dulce la serviciu.
POFTA BUNA !!