Prajitura cu nuca de cocos, glazurata cu ciocolata topita

Prajitura din cocos trasa prin ciocolata

Cum se face prajitura cu nuca cocos, glazurata cu ciocolata

Pentru inceput se va pune untul ( topit la temperatura camerei ) taiat bucati la topit ( intr-o craticioara inalta, la foc mic ), impreuna cu zaharul tos pudra, coaja de portocala ( sa nu ajunga la punctul de fierbere ).

Nuca de cocos alba se va pune intr-un bol, apoi adaugat untul topit si caldut, amestecandu-se cu spatula, pana se va deveni ca un ” aluat”.

Intr-o forma patrata 20/20 cm, tapetata cu hartie copt, se va intinde “aluatul” din nuca de cocos, nivelandu-se cu o spatula, apoi data forma la rece in frigider pentru cca 2 ore ( trebuie sa fie intarita  bine prajitura ).

Dupa ce prajitura s-a intarit, se va scoate din forma pe un blat de lucru si portionata sub forma de batoane sau patrate potrivite.

Ciocolata cu lapte si neagra, se va pune la topit in frisca lichida, intr-un bol la bain-marie, adaugandu-se romul pentru gust mai bun.

Batoanele de prajitura cu nuca de cocos,  se va lua fiecare in parte pe o paleta, apoi turnata ciocolata topita cu ajutorul unei linguri ( fiecare baton sa fie deasupra bolului cu ciocolata topita, pentru a se scurge surplusul de ciocolata in bol, a nu se risipi nimic ).

Dupa glazurare, batoanele de prajitura cu nuca de cocos, se vor aseza pe un platou, urmand a fi dat  la rece ( pentru a se intari glazura ), apoi servite sau daruite persoanelor dragi.

SAVOARE PLACUTA !!!