Prajitura cu prune si mac

Prajitura cu prune si mac

Cum se face prajitura cu prune si mac

Prunele spalate, desfacute in jumatati si indepartat samburele se vor pune intr-un vas, stropite cu zeama de lamaie ( sa-si mentina prospetimea ) si lasate in asteptare.

Laptele amestecat cu zaharul se va pune la incalzit, amestecand cu un tel pana ce zaharul se va dizolva bine, urmand untul taiat bucatele la topit si semintele de mac ( cat se vor opari, amestecandu-se cu o spatula, pana la incorporare completa ).

Amestecul obtinut, se va lasa la racit, urmand a se adauga albusurile batute spuma tare cu un praf de sare, faina amestecata cu praful de copt, adaugata treptat, amestecandu-se pana se va obtine o compozitie omogena.

Intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt se va pune amestecul obtinut, nivelandu-se suprafata cu spatula.

Prunele jumatati se vor aseza pe toata suprafata tavii, presarate cu zahar brun si introdusa tava in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru 40-45 minute.

Dupa coacere, prajitura cu prune si mac se va lasa la racit, decorata cu zahar pudra/ fulgi de migdale/miez de nuca macinat, apoi portionata dupa imaginatie.

POFTA BUNA !!!