Tofu este un ingredient versatil in bucatarie, fiind folosit sub numeroase forme si modalitati de preparare.
Se poate face cu Tofu: aperitive, supe, fripturi si chiar prajituri.
Pare dificil sa folosim Tofu, dar in realitate cu putin curaj si indrazneala este imposibil sa nu gasim ceva pe gustul nostru.
In comert, Tofu se gaseste sub forma moale, tare si cremoasa.
Vom pregati o prajitura cu Tofu cremos care este foarte simpla si rapida de facut ( dureaza mai mult doar coptul in cuptor, in rest este usor de pregatit ).
Ingrediente prajitura cu Tofu
200 g biscuiti digestivi
100 g unt 82% grasime
300 g Tofu cremos
100 ml suc de mere sau cidru de mere
1 banana
100 g curmale ( fara samburi )
50 ml suc lamaie
1/2 l apa
Cum se face prajitura cu Tofu
Intr-un blender de bucatarie, adaugam biscuiti digestivi pe care ii mixam cca 2-3 minute ( atat cat se faraminteaza si devine o compozitie”nisipoasa “).
Adaugam untul ( la temperatura camerei ) bucati mici si mixam pana se incorporeaza bine in compozitia de biscuiti.
Intr-o forma rotunda cu diametrul de 20 cm, intindem pe fundul formei compozitia de biscuiti pe toata suprafata, niveland-o cu o spatula.
Separat vom pregati crema de curmale: vom pune intr-o craticioara mica apa, sucul de lamaie, sucul de mere si curmalele fara samburi.
Vom lasa sa fiarba cca 5-10 minute, apoi lasam sa se raceasca, dupa care adaugam compozitia fiarta in blender impreuna cu banana si Tofu cremos.
Mixam cca 2-3 minute, pana obtinem o compozitie omogena ( o pasta ).
Vom intinde aceasta pasta pe toata suprafata biscuitilor din forma, apoi introducem in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 45 minute.
Cand se va raci, prajitura cu Tofu se poate servi portionata sub forma de triunghiuri mici decorate cu felii de portocale.
POFTA BUNA !!!