Pentru a obtine o prajitura foarte pufoasa adauga smantana in blatul de prajitura. Vei obtine astfel o prajitura cu visine pe care vei dori sa o repeti iar si iar. Mai ales ca se face atat de rapid, fara separa si a bate ouale.
Ingrediente pentru prajitura de visine si smantana
400 g faina,
400 g smantana, nu prea grasa,
2 oua,
300 g zahar pudra,
1 praf de copt,
600 g visine,
3 pliculete zahar vanilat,
Cum se face prajitura de visine si smantana
Visinele se spala, se scot samburii, se presara cu 50 g zahar.
Se freaca ouale cu zaharul, se adauga smantana si faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza.
Compozitia se toarna intr-un tava in care s-a pus o hartie pentru copt.
Se aseaza visinele deasupra compozitiei, se da la cuptor pentru 40-45 minute, in cuptorul preincalzit.
Dupa ce s-a racit putin, prajitura se taie in bucati, se presara pe deasupra cu zahar pudra si se aseaza pe platou.
Trucuri si idei
Daca vrei o prajitura mai putin grasa inlocuieste smantana cu iaurt sau lapte batut.
Pentru aroma poti adauga si coaja si sucul de la o lamaie.
Video
Urmariti acest video pentru a vedea cum se face o prajitura cu fructe cu blat de pandispan.