Mod de preparare prajitura de biscuiti cu crema de lamaie
Spalam bine lamaia si radem coaja. Intr-o cana stoarcem lamaia pentru a obtine sucul.
Intr-un vas, punem frisca lichida, zaharul vanilinat si zaharul tos. Punem apoi vasul la foc potrivit, amestecand din cand in cand si tinem pe foc pana ce da in clocot. Dupa ce am luat vasul de pe foc si adaugam zeama de lamaie, amestecand energic. Desfacem amidonul in laptele caldut (pentru a nu se forma cocoloase) si il incorporam in crema. Dam vasul din nou pe foc si continuam fierberea, amestecand continuu, pana ce compozitia se ingroasa bine.
Lasam un pic sa se raceasca crema formata si incorporam untul, apoi coaja de lamaie, avand grija sa nu taiem crema.
Montare prajitura de biscuiti cu crema de lamaie
Luam o tava si punem un strat de biscuiti in tava, apoi unul de crema si tot asa pana vom avea trei randuri de biscuiti si patru de crema.
Dam prajitura la rece cateva ore, cca 8 ore. Dupa ce crema s-a intarit vom rade deasupra putina ciocolata sau pudra de cacao.
Savurare placuta!