Prajitura de post cu mere

O reteta de prajitura cu mere de post care se face cat ai clipi din ochi, atat de simpla si usor de facut.

Ingrediente prajitura de post cu mere

1,5 kg mere ( orice fel de soi )

1/2 lingurita scortisoara

Pentru aluat

100 g zahar tos pudra

100 g margarina Unirea ( sau 100 ml ulei vegetal )

faina cat cuprinde  ( sa fie un aluat  de consistenta unui chec )

4-5 linguri lapte de soia sau apa ( optional, daca aluatul va fi prea uscat si nu este destul de umed de la sucul de mere )

1 lingurita bicarbonat de sodiu (stins cu 2 linguri zeama lamaie )

un praf de sare

2 plicuri zahar vanilat

100 g nuca maruntita ( pentru tapetat prajitura deasupra )

Cum se face prajitura de post de mere

Margarina se va mixa impreuna cu zaharul pudra si cel vanilat ( nu prea mult, doar cat se va topi margarina), apoi se va adauga bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, praful de sare si faina ( sa fie un aluat ca de chec ).

Merele se vor spala bine si vor fi date pe razatoarea cu ochiuri mari, apoi adaugate cu tot cu sucul lasat in aluat, amestecandu-se usor cu o spatula.

In tava mare de la aragaz, unsa cu margarina ( sau ulei ) si tapetata cu faina se va transfera alatul cu mere.

Compozitia se uniformizeaza pe toata suprafata, apoi este tapetata cu nuca maruntita.

Tava se va da in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru 35-40 minute ( sau si mai mult cu cateva minute, deoarece este un aluat umed, de la mere ).

Prajitura de post cu mere se va taia rece rece sub forma de  triunghi, decorata cu un sirop de zahar aromat cu rom, alaturi de o ceasca de ceai din plante.

POFTA BUNA !!

Sursa foto