Prajitura de post cu nuci si dulceata de visine

Aceasta prajitura este asemanatoare unui chec, insa este una de post. Asa ca nu vom folosi oua sau unt. Si ca sa fie mai sanatoasa nu vom pune nici macar zahar. Vom pune insa dulceata de visine pentru un gust placut. Iar untul il vom inlocui cu ulei. Este o prajitura pufoasa, extrem de simplu de facut.

Ingrediente pentru chec de post

1 cana apa minerala,
1 lingura bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie,
1 cana nuci macinate,
1 pumn nuci taiate,
3 lingurite dulceata de visine,
100 ml ulei,
putina scortisoara,
2 cani faina,
1 lingura cacao,

Cum se face checul de post

Stingem bicarbonatul de sodiu cu zeama de lamaie.

Macinam o parte din nuci si o parte o taiem cu cutitul, ca sa li se simta textura in prajitura.

Luam un vas mare si incepem sa punem in el toate ingredientele. Incepem cu cele uscate: nuci, ulei, scortisoara, faina cacao.

Le adaugam si pe celelalte: dulceata, bicarbonatul, uleiul, apa minerala.

Se amesteca ingredientele si compozitia rezultata se pune intr-o tava de cuptor unsa cu ulei. Se
coace la foc potrivit.

In loc de nuca macinata, se poate pune si nuca de cocos iar in loc de visine, stafide.

Sursa foto