Prajitura delicioasa cu portocala si glazura de cacao

Prajitura de portocale cu ciocolata

Cu ingrediente usor de procurat, aceasta prajitura este potrivita pentru toti iubitorii de ciocolata. Este pufoasa si in acelasi timp plina de arome.

Ingrediente pentru prajitura cu portocala
1 portocala mare
250 gr nuci macinate
250 gr zahar
4 linguri zahar pudra
6 oua
4 linguri cacao

Glazura
3-4 linguri apa
2 linguri cacao
2 linguri de zahar
40 gr unt

Cum se face prajitura cu portocala?

Se rade portocala cu totul. Preferabil sa aveti o portocala bio, astfel incat sa poata fi consumata coaja fara probleme.

Peste ea se pun zaharul, galbenusurile, nucile si cacao. Se amesteca bine.

Se bat albusurile spuma impreuna cu 4 linguri de zahar pudra. Se adauga peste restul compozitiei amestecand usor. Aluatul obtinut este moale, ca de chec.

Se unge tava de la aragaz cu unt. Se pune hartie de copt deasupra. Hartia se intoarce apoi astfel incat sa fie unsa pe ambele parti.

Se varsa aluatul si se intinde. Se pune in cuptor 50 de minute. Se contoleaza daca este coapta cu o scobitoare.

 

Intre timp se pregateste o glazura. Ingredientele se pun intr-un ibric si se lasa sa fiarba pana cand se obtine o crema groasa. Se raceste un pic si se pune in ea untul. Se amesteca bine pana cand capata luciu.

Glazura se rastoarna peste prajitura calda, se intinde cu cutitul peste tot. Se taie a doua zi.

Savurare placuta!