Este o prajitura in care nu vom folosi faina, asa cum suntem obisnuiti de obicei, ci vom folosi grau. Este o prajitura care nu se face folosind cuptorul si odata ce am fiert graul si orezul nu mai avem prea multe de facut.
Ingrediente pentru prajitura cu grau si orez
Pentru blatul 1:
1 cana grau (arpacas),
10 linguri pesmet,
6 linguri miere,
1 cana miez de nuca macinat,
un varf de cutit sare,
Pentru blatul 2:
1 cana orez,
200 g nuca cocos,
3 linguri miere,
2 pliculete zahar vanilat,
Fructe: mere, banane si alte fructe la alegere,
Cum se face prajitura cu grau si orez
Arpacasul se spala in mai multe ape si se inlatura bobitele care nu sunt bune. Graul se pune la fiert pana se inmoaie, cam aproape o ora. Avem nevoie de 3-4 cani de apa. Cand va fi gata graul va absorbi aproape toata apa asa ca, din cand in cand, trebuie sa ne asiguram ca nu se prinde de oala clatinand un pic oala.
Separat se pune si orezul la fiert, dupa ce a fost bine spalat in prealabil..
Pentru blatul 1: graul fiert se amesteca cu mierea, pesmetul si nuca. Se aseaza intr-o tava, se uniformizeaza pe toata suprafata.
Pentru blatul 2: orezul fiert se amesteca cu nuca de cocos, mierea, zaharul vanilat. Compozitia rezultata se intinde peste primul strat.
Se orneaza cu fructe. Se da la rece.
Se taie apoi cu diferite forme sau pahar si se aseaza pe platou. Se mai poate presara deasupra si fistic maruntit.