Cand ai in casa o franzela care nu s-a consumat cateva zile, imediat ne uitam in caietul cu retete, stiind ca odata ochiul a trecut peste asemenea reteta..Unde o fi? Iat-o ! Franzela insiropata cu fructe la cuptor. Reteta potrivita pentru un sfarsit de pranz de duminicasau atunci cand nepotii vin in vizita.
Acest gen de prajitura merge foarte bine alaturi de o cupa de inghetata de vanilie sau un pic de frisca.
Ingrediente prajitura din franzela insiropata cu amestec de fructe la cuptor
1 franzela veche/felii paine toast
5 oua
un cub unt topit ( pentru uns vas cuptor )
200 g zahar tos pudra ( o cana obisnuita de ceai )
1 borcan compot caise ( 750 g )
6 linguri pesmet
1 kg fructe amestec ( stafide, mere, pere, prune, caise, banane, capsuni, mure, etc )
zahar pudra cu aroma de scortisoara ( pentru pudrat prajitura )