Prajitura fina cu blat de cacao si crema de ananas

prajitura cu blat de cacao si crema de ananas

Mod de preparare prajitura fina cu ananas

Rupem ciocolata bucatele si o topim cu 50 g unt apoi o luam de pe foc. Cand se raceste putin crema de ciocolata adaugam galbenusurile si amestecam rapid pana se omogenizeaza.Separat frecam untul ramas cu 100 g zahar si adaugam incet crema de ciocolata, avand grija sa nu se taie crema.  Omogenizam compozitia si incorporam faina amestecata cu cacao si praful de copt, apoi adaugam cele 3 linguri de ulei.

Intr-un alt vas amestecam albusurile spuma cu un praf de sare si cele 60 gr de zahar si esenta de vanilie. Cand au devenit  o spuma tare le adaugam peste cealalta compozitie de cacao, amestecand usor  cu o spatula pentru a nu se lasa blatul.

Aceasta compozitie o impartim in 2 si coacem 2 blaturi  la 160 de grade, timp de 15-20 de minute.( tava 24×30)

Preparare crema

Incepem sa pregatim crema amestecand crema de branza cu laptele condensat si frisca mixata cu zahar pudra dupa gust.Adaugam ananasul taiat bucatele si scurs de suc.

Dizolvam gelatina in 50 ml suc din compot, apoi o topim la bain-marie si o adaugam  in crema treptat avand grija sa mixam imediat foarte bine.

Luam blaturile si punem primul blat pe un platou/tocator mare. Insiropam primul blat (nu foarte mult) si punem crema peste el. Punem si   celalalt blat deasupra pe care il mai insiropma putin.Topim ciocolata cu toate ingredientele la bain marie,amestecand energic si turnam peste  ultima foaie toppingul de ciocolata, finisati si dati  la frigider peste noapte.

Savurare placuta!