Desi pare o prajitura complicata la prima vedere, odata ce ai inceput sa o faci, iti dai seama ca lucrurile sunt chiar simple iar efectul este unul ” Wauu!” garantat, din toate punctele de vedere si ca aspect si ca gust. O combinatie unica a gustului de alune, ciocolata, vanilie si frisca…Se poate mai mult de atat? 🙂
Ingrediente blaturi
Primul blat
8 albusuri
50 g zahar
50 g faina alba
40 g pesmet
1 lingura praf de copt (8 g)
100 g miez de nuca macinat
un praf de sare
Al doilea blat
200 g biscuiti petit beurre
Crema vanilie
8 galbenusuri
80 g zahar
500 ml lapte
1 plic praf budinca de vanilie (37 g)
250 g unt la temperatura camerei
1 plic zahar vanilat
2 linguri cacao
3 picaturi esenta de rom
Crema ciocolata
2 buc ciocolata neagra ( 85% cacao)
300 g unt
100 g zahar pudra
100 g alune de padure macinate (praf)
Decorare
50 g ciocolata
1 lingura de unt
200 ml frisca lichida