Este o prajitura care nu are deloc aluat, asa ca o poti considera mai degraba o budinca de ciocolata cu pere. Combinatia dintre cele doua este delicioasa.
Ingrediente pentru prajitura cu ciocolata si pere
250 g ciocolata neagra,
165 g unt,
135 g zahar,
4 oua,
2 pere,
Cum se face prajitura cu ciocolata si pere
Cuptorul se incalzeste in prealabil la 105°C.
Perele se curata si se taie cubulete potrivite.
Ciocolata si untul se pun la topit, la foc domol, amestecand continuu pana se topesc.
Se varsa intr-un bol si se adauga zaharul, ouale unul cate unul. Se amesteca continuu pana se incorporeaza toate ingredientele.
Se unge o tava cu unt si hartie pentru copt, se varsa amestecul de ciocolata, se adauga bucatele de pere. Tava se da la cuptor, pentru 1h10 minute.
Video
Daca iti doresti totusi o consistenta mai tare nu este deoc dificil de obtinut, dupa cum vei vedea in video de mai jos. Pur si simplu adaugi si faina pe langa ingredientele spuse deja.