Este un desert delicat, dupa insusi numele celei mai cunoscute balerine Pavlova, dupa care este numita si prajitura.
Dintr-un blat de bezea, usor ca spuma si asortat cu frisca si fructe este foarte usor de facut cu ingrediente putine.
Prajitura “Pavlova”este “nebunia” copiilor si cea mai dorita de ei in preajma Craciunului.
Ingrediente pentru prajitura “Pavlova”
Pentru blat
5 albusuri
200 g zahar tos
2 linguri amidon
1 lingurita otet
1 esenta de vanilie
sare
Pentru umplutura
600 ml frisca lichida ( de preferat ar fi Meggle )
Pentru decor
Fructe dupa fantezia fiecaruia ( mure, coacaze rosii, kiwi, capsuni )
Cum vom face prajitura “Pavlova”
Intr-un castron vom pune albusurile cu sare, le vom mixa bine pana cand spuma va deveni tare si se tine de paletele mixerului si cresc in volum.
Adaugam zaharul lingura cu lingura, mixand bine dupa fiecare, pana se vor topi bine granulele de zahar.
La final vom obtine o spuma tare si translucida.
Vom adauga otetul, amidonul si esenta de vanilie, dupa care vom omogeniza usor compozitie.
In tava mare de aragaz, vom aseza o hartie de copt si vom trasa un cerc cu diametrul de 22-26 cm.
Vom umple cercul cu bezea cu ajutorul unei spatule.
In cuptorul preincalzit la 120 de grade, vom da tava cu blatul de bezea pentru 35-40 de minute, pana cand blatul se va desprinde usor de pe hartie.
Daca blatul de bezea va crapa dupa coacere, nu va fi nici o problema deoarece totul se va acoperi cu frisca.
Cat blatul de bezea se afla in cuptor vom bate intr-un castron frisca lichida pana se va intari foarte bine.
Odata scos blatul de bezea din cuptor si racit, il ornam cu un strat generos de frisca si cu fructe dupa fantezia fiecaruia ( mure, coacaze rosii, capsuni, kiwi etc..)
Daca dorim un blat mai umezit, atunci putem adauga frisca cu cateva ore inainte de a fi servita.
Pe langa fructe se mai poate folosi si un toping de ciocolata.
Se va taia cu grija si servita pe farfuriute delicate ca insusi numele prajiturii.
POFTA BUNA !!!!
Cât de mult îți place?
0 People au dat o notă
Rating mediu
(0 / 5)