Ingrediente:
1 kg de fructe zemoase (puteti sa le si amestecati)
1 cana(300 ml) de faina
1 cana(300 ml) de gris
1/2 cana(150 ml) de zahar
1 plic praf copt
250 g (un pachet) margarina (rama/unirea)
o tava gen A4
optional scoartisoara
Mod de preparare:
Se pune margarina la congelator pentru a se putea lucra mai bine cu ea.
Intre timp pregatiti fructele: le curatati de samburi daca e cazul,iar daca sunt mere le dati pe razatoare.
Se imparte margarina in 2 jumatati: o jumatate se foloseste pentru taparea tavii, cealalta jumatate se pune din nou la congelator si se va folosi pentru acoperirea preparatului.
Se taie cu un cutit felii subtiri sau dati pe razatoare margarina cat sa acoperiti fundul tavii, apoi cu degetele uniformizati margarina, cat sa fie un strat destul cat sa nu se mai vada fundul tavii. Intr-un bol se amesteca faina, grisul si zaharul, se pune praful de copt si eventual scoartisoara( puteti pune scoartisoara in compozitia de fructe) si se amesteca pana la omogenizare. Cu o lingura luati din prafuri si puneti in tava cam jumatate de cm, ca sa nivelati praful (nu trantiti tava, se va separa compozitia, ci folositi lingura), apoi adaugati fructele( daca puneti prune, visine sau cirese umpleti cat mai bine tava si o parte din ele puneti-le cu jumatatile in sus, din zeama fructelor se vor lega prafurile, iar daca pune-ti mere, nu le caliti puneti-le rase direct in tava).
Acoperiti fructele cu restul de compozitie si deasupra puneti margarina, tot taiata felii sau rasa. Se pune la cuptor la foc mediu sau la 190 grade, se lasa 30 min, verificand din cand in cand.
Optional! In locurile unde nu a ajuns destula margarina, inainte cu 5 min sa o scoate-ti puneti cate o lingurita de apa .